Taldea gizarte-eraketa gisa - Ayestarán, Sabino; Bitez; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko, Argitalpen Zerbitzua, 1998)
Liburu honetan gizataldeak nola eratzen diren deskribatzen da. Taldea lagunarte gisa zein armada disziplinatu gisa antola daiteke; boterea erdiesteko borroka dagoela edo taldelana nagusi dela. Era batera edo bestera egitea taldekideek talde barruan sortzen diren arazoei heldu eta eraginkortasunez konpontzeko duten gaitasunaren arabera eta talde barruan boterea nola banatzen den arabera gertatzen da. Taldekideak mekanismo kognitiboez baliatzen direnean talde-gatazka egonean edukitzeko, pertsonen arteko komunikazioa zaila izaten da, adostasuna onarpen bihurtzen da eta lankidetza nahitaezko menpekotasun. Talde barruan boterea ongi banaturik egoteak berekin dakar taldekide bakoitzak taldean bereganatzen duen erantzukizunaren heineko agintea edukitzea.
El grupo como construcción social
Keywords: Giza taldeak -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak