Balentzia eta egitura molekularra - Cartmell, Edward; Fowles, Gerald Wilfred Albert; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua; Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 1998)
Liburu honen idazleek berelehen argitaraldiko hitzaurrean esandakoa kontuan hartuz, liburu hau kimikariek eta kimikarientzat idatzitakoa da. Liburuan 3 atal bereizten dira; lehenengoan teoria kuantikoaren oinarri esperimentala agertzen da eta teoria kuantikoa nola aplikatu atomo isolatuei. Bigarrenean berriz, teoria kuantikoa atomoen konbinazioei aplikatzerakoan erabili beharreko hurbilketazko bi metodo nagusiak argitzen dira: balentzi loturarena (edo erresonantzia) eta orbital molekularrarena. Hirugarren atala izan da urteetan zehar aldaketarik nabarmenena izan duena. Bertan egitura solido ezberdinen loturak argitzen dira eta garrantzi nabaria du konplexuei egokitutako zatiak. Liburu hau kimikari ez-organikoek idatzitakoa da eta oso egokia izan daiteke kimikazko fakultateetan lehen urteetako ikasleentzat. Kimika ez-organikoa hain modu deskriptiboan agertu beharrean, teoria kuantikoaren garapenaren oinarrizko deskribapena agertu nahi da, egiturazko kimikari nola aplikatu esplikatuz. Era berean kimika fisikozko ikasleek oinarrizko testu interesgarria dute bertam, lehenengo bi ataletan nagusiki.
Aurkibide alfabetikoa: 409.-411. or.
Liburu hau, Eusko Jaurlaritzak eta Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura eta Turismo Sailak emandako dirulaguntzari esker argitaratu eta euskaratu da
Valency and molecular structure
Keywords: Teoria molekularra; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak; Baliabide digitalak