Inbertsio-proiektuen azterketa eta balorazioa herri-erakundeetan - Mendizabal Zubeldia, Alaitz; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2003)
Herri erakundeetako arduradunek, proiektu ugari aurrera eramateko ametsa izatendute: errepide berriak, enparantzak, eskolak, igerilekuak, frontoiak, e.a., bainabaliabide ekonomikoak urriak izaten direnez, proiektu ezberdinen arteko aukeraketaegin beharra dago, errentagarritasun sozial gehien izan dezaketen proiektuei lehentasunaemanez. Aukeraketa horretan, metodologia eta tresna ekonomiko ezberdinak proposatzendira liburu honetan, honako helburu honekin: herri erakundeetako aurrekontu mugatuekinlor daitezkeen gizarte mozkinak maximotzen laguntzea.Lan honetan proposatzen diren tresnak, inbertsio proiektu pribatuetan erabiltzendiren tresnetan oinarritzen dira, herri erakundeek bultzatzen dituzten proiektuetaraegokituz. Proiektu hauek efektu onuragarri eta kaltegarri ezberdin sortzen dituzte,eta askotan herri erakundeetako arduradunek intuizioz eta esperientziaz baliodira efektu hauek baloratzeko. Intuizioa gainditzeko proposatzen ditugun tresnekin,proiektu publiko bakoitzarekin gizarteak globalki irabazten duena neur daiteke,gizarteari sortzen zaizkion galera eta irabazi ekonomiko eta sozialak kontutanhartuz.
Keywords: Diru-ezarpen publikoak -- -Euskadi; Baliabide digitalak; Monografiak