Euskal Herriko ekonomia : eraldaketa sozioekonomikoak, Europako Batasuneko integrazio-prozesuan / koordinatzaileak, Yolanda Jubeto, Solange Mariluz, Mikel Zurbano ; egileak, Alejandro Arizkun...[et al.] - Jubeto Ruiz, Yolanda; Mariluz, Solange; Zurbano, Mikel; Arizkun Cela, Alejandro (Udako Euskal Unibertsitatea, 2002)
Liburu honekin aspalditik dagoen hutsunea betetzen hasi nahi dugu; izan ere, nabarmena da Euskal Herriko ekonomia bere osotasun eta orokortasunean aztertzen duen lanen gabezia. Honek badu nolabaiteko lotura euskal ekonomiak diziplina moduan duen ezagutza ofizial ahularekin. Egoeraren premiak eraman gaitu batik bat unibertsitate-jardueran gabiltzan egileok elkartzera eta unibertsitatean eta hezkuntzan dihardutenentzat ez ezik gizarte zein ekonomia eragileentzat ere erabilgarri izan nahi duen testua prestatzera.