Autonomi ogasunak eta europako komunitateko aurrekontuak / Baleren Bakaikoa - Bakaikoa, Baleren (Udako Euskal Unibertsitatea, 1992)
Ekonomia Teoriaren adar garrantzitsu bat Ogasun Publikoarena da zeinek sektore publikoaren ekonomia aztertzen duen. Sektore publikoa, bestalde, oso zabala da. Izan ere, administrazio publikoaren iharduera ekonomiko guztiak hartzen ditu kontutan, hala nola enpresa publikoena administrazio zentralarena, probintzialena, udalena, etab. Bestalde, sektore publiko honek bere sarrera eta gastuak ditu, guztiz bereziak, sektore pribatukoekin alderatzen baditugu.Liburua lau kapitulutan batuta dago. Lehnengoan EUsko KOmunitate Autonomoaren (EKA) Ogasuna aztertzen da eta beraz Kontzertu Ekonomiko eta Kupoa dira oinarri.Azkenik, laugaren kapituluan, Europako Ekonomi Elkartearen (EEE) aurrekontua tratatzen da.Liburu honen egilea UPV eta UEUko irakaslea da.