Euskal irratigintzaren historia - Gutierrez Paz, Arantza; Zalakain, Jexuxmari; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2002)
Ia laurogei eta hamar urte dira irratia gure bizitzaren lagun eta lekuko dugula. Lehenengo emisorak Bilbon eta Donostian sortu zirenetik asko aldatu da euskal irratigintza, antzinako galena-aparatuetatik gaurko irrati-sintonizadore digitalera bitarteko ibilbidean, asko izan baitira sortu diren emisorak. Batzuek bizitza laburra izan dute; beste batzuek, berriz, luzez iraun dute garai desberdinei egokituta. Bakoitzaren historiak merezi du liburu bat, eta, batean bilduta, batzuei ez zaie merezi duten beste leku eman. Hala ere, irakurleak irratigintzaren historia osoaren ikuspegi orokorra jaso ahalko duelakoan dago idazlea.
Keywords: Irratia -- -Euskadi -- -Historia; Baliabide digitalak; Monografiak