Ikus-entzunezko informazioaren teknologia : kable, satelite eta lurreko irrati eta telebistaren sistemak, zerbitzuak eta garapena / Iñaki Zabaleta Urkiola - Zabaleta Urkiola, Iñaki (Udako Euskal Unibertsitatea, 2002)
Ikus-entzunezko informazioaren teknologiei buruzko ikuspegi orokor, berritzaile eta erabat gaurkotua ematen du liburu honek. Orokorra diogu, teknologiaren alderdi guztiak jasotzen dituelako: oinarri tekniko eta teorikoak, sareak, telebista eta irrati analogikoa eta digitala, internet bidezko telebista, eta bideo-ekoizpena. Berritzailea, berriz, ekipo edo hardware-az gain, bai kable bidezko, bai satelite bidezko eta bai lurreko telebistaren industriak, legeriak eta garapenak ere aztertzen dituelako, Europar Batasuneko herrialdeetako datuak emanez. Azkenik, gaurkotua da, irrati eta telebista digitalaren azken arauak ere adierazten dituelako. Uste dugu probetxugarria izango dela unibertsitatean eta, informazio-iturri modura, baita irrati-telebistako profesionalen artean ere.