Drogarik gabeko udalerriak / egileak, Juan Carlos Melero, Miguel Ángel Ortíz de Anda - Melero, Juan Carlos (: EDEX, 1999)
Argitalpen honen helburua da drogamenpekotasunenprebentzioaren inguruko oinarrizko kultura bat ezartzea, eredu komunitarioaren arabera, eta erkidegoko eragileak konprometitzeko moduko jarduera-mapa bat taxutzea Erakundeek eta gizarte zibilak udal-lurraldean antolatutako prebentzioan parte hartzea operatibo egiteko borondatetik sortzen da. Bere ibilbide tematikoak droga-abusuak azken urteetan izan duen bilakaeraren laburpen panoramikoa osatzen du, baita prebentzioari buruzko nozio kontzeptual batzuk ere, esku-hartze komunitarioaren paradigmaren arabera, eta jarduteko gako praktikoak, prebentzio-lana udalerri bakoitzean gauzatzen den agertoki guztietan.