Hedabideak eta Euskal Herria - Amezaga Albizu, Josu; Nor Ikerketa Taldea; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2000)
Nazio-nortasun ezberdinak ari dira gatazkan gaur egungo Euskal Herrian. Euskaldunak, espainolak, frantsesak. Horra hor hiru nortasun ezberdin, batzuen iritziz hirurak kontrajarriak, beste batzuen ikuspegitik ordea bata beste bietan integragarria. Gatazka horretan etengabeak dira norasunon eraikuntza- eta desegituraketa-prozesuak, nortasunak ez baitira betiko emanak, eta gizarteko prozesuen barnean kokatzen baitira. Eraikuntza- eta desegituraketa-prozesu horietan garrantzi handia dute hedabideek, eta horixe da liburu honek erakutsi nahi lukeena.
Keywords: Gizarte komunikazioa -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Monografiak