Psikoanalisia eta zenbait psikoterapia - Plazaola, Mikel; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2000)
Liburu honetan, gizakiaren sufrimendu animikoari erantzun ematen ahalegintzen diren jarduera ezberdinei buruzko lan batzuk aurkituko dituzu. Psikoterapien ezaugarri nagusiena hitzaren erabilpena izanik, hitzaz gain zenbaitek beste elementu batzuk ere ulertzen dituzte beren jardueran, hala gorputza, edo eskenaratzea, hitzaren lagungarriArdatz gisa, Psikoterapia eta psikoanalisiaren antzekotasun eta ezberdintasunak azaltzen dituen lana dator. Begirada honetatik abiatuz egungo hainbat jarduera terapeutikoei buruzko lanak, beraien teknika naiz parametro teorikoen azalpena egiten da. Hala Gestal terapia, Analisi bioenergetikoa, Terapia sexuala, talde psikoterapia analitikoa edo psikodrama, eta jarduera familiarraren aipamen historikoa. Bestalde gizakien sufrimendu eta ongizatearekin zerikusia handia duen giza harremanen gaia, zehazki atxikimenduaren ikuspuntutik.
Bibliografia: 147.-148. or.
Keywords: Psikoanalisia; Psikoterapia; Baliabide digitalak; Monografiak