Kultura aniztasuna eta gizarte-komunikazioa - Basterretxea Polo, Jose Inazio; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2002)
Kultura-aniztasuna eta komunikazioa uztartu gura ditu eskuetan duzun liburu honek.Harreman indibidualak zein kolektiboak garatzeko eta bideratzeko, gizakiak beharrezkoa du tresna kognitibo eta azaltzaileren bat, eta horixe da komunikazioak eskaintzen diona: munduan bere lekua egiteko erreminta bat, hain zuzen ere.Ikasketa-prozesuen emaitzak dira komunikazioa eta kultura bera ere. Ikasketa-prozesua zenbat eta demokratikoagoa izan, ikasitakoa hainbat eta demokratikoagoa. Eta ikasi, etxean legez, eskolan, kalean eta hedabideetan ikasten du gizaki modernoak. Eta ikasi, ez du umeak bakarrik ikasten, ezpada gizakiak, oro har; gazte izan, nahiz zahar izan.
Keywords: Kultura-aniztasuna; Gizarte-komunikazioa; Baliabide digitalak; Monografiak