Neoliberalismoa edo egungo gizartea irudikatzeko zenbait zertzelada - Abajo González, Alberto de (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 1999)
Neoliberalismoaren inguruan asko hitz egin eta hitz egiten da. Idatzi ere, gutxi, ordea, euskaraz. Lan honen bitartez Giza eta Gizarte Zientzien euskararen bibliografia haunditu nahi izan dugu, urria baita. Liburu honek Neoliberalismoaren inguruko iritzi gaurkotuak eskeintzen ditu eta gure egunerokotasun hurbilean suertatzen diren aldaketa eta joera berriei erreparatu egiten dio. Adibidez hornitu dugun artikulu bilduma honetan politika Neoliberalek izaten duten eragina, erantzun mota ezberdinak, ondorioak eta enparauak azaltzen saiatu gara, 131 orrialdeetako esparru mugatu honek uzten duen hainako sakontasunarekin.
Keywords: Baliabide digitalak; Liberalismo ekonomikoa; Monografiak