Morfologia konputazionala : euskararen morfologiaren deskribapena / Iñaki Alegria, Miriam Urkia - Alegria, Iñaki (Udako Euskal Unibertsitatea, 2002)
Liburu hau UEUk hizkuntza-teknologien inguruan argitaratu behar duen bildumaren lehena da. Aztergai nagusiak bi dira: lehenik, hizkuntzen morfologia deskribatzeko eredu konputazionalak, eta, bigarrenik, euskararen deskribapen morfologiko osoa formalismo baten bidez. Lehen atal nagusiak hiru kapitulu hartzen ditu: formalismo desberdinen azterketa egiten duen bigarren kapitulua, bi mailatako morfologia deskribatzen duen hirugarrena, eta LinguistX izeneko programaren zehaztasunak azaltzen dituen laugarren kapitulua. Euskararen deskribapen morfologikoa, berriz, bosgarren kapituluan egiten da. Bi atal nagusi horiek osatzeko deskribapen morfologikoen estaldura handitzeko hainbat proposamen azaltzen dira seigarren kapituluan. Ariketa batzuk proposatu ondoren, glosategiak, bibliografiak eta aurkibide alfabetikoak osatzen dute liburua.