Hiru egun balearen sabelean - Zubizarreta, Patxi; Mitxelena, Jokin (Iruñea : Pamiela, 2011)
Ba al dakizu, lehen, baleak euskal kostalderaino iristen zirela? Ba al dakizu gaurko estropaden jatorria orduko arrantzaleen harrapaketa dela? Ba al dakizu, gerora, baleak urritu, eta baleazaleak Kanadaraino joaten zirela, ehundaka, milaka…? Ba al dakizu baleontzi bakoitzean mutil gazte bat joaten zela laguntzaile, eta Txo esaten ziotela? Beharbada hori guztia badakizu, baina ezetz jakin zer gertatu zitzaion San Roke itsasontziko txoari, nolako zeharkaldia egin behar izan zuen Ternuaraino, ekaitzek eta zorigaitzek nola eraso zioten, eta, finean, zergatik esaten zioten Ismael…?
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Abenturak itsasoan -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Baleak; Baleak -- Arrantza -- Ternua; Baleak -- Arrantza -- Historia; Marinelak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak