Bränskint / Goizalde Landabaso ; irudigilea Aritz Eiguren - Landabaso, Goizalde (Amaiur (Txalaparta), 2011)
Goizalde Landabasok liburu honetarako Bränskint hiria sortu du, Europa iparraldean imajina dezakegun baina, egia esan, beste edonon ere egon zitekeen irudizko hiria. Munduko hiri guztiak berdin eta ezberdin direlako. Horien tabernetako erakusleihoetatik tai gabe ikusten dugulako kale artean galdutako esperantza, aienerik ez duen mina, desioa eta, oroz gain, bizirauteko beharra. Zementuzko oihanari gizatasunaren keria oro eman diogu. Tasunak, berriz, batere ez. Hiria munstrotzarra da. Inork ez du abarotzat eta, hala ere, bada, izan. Hiriak egin gaitu ala guk egiten dugu hiria?