Mekanika estatistikoa : sarrera - Trevena, David H.; Ensunza, Martxel (1952-2025); Igartua Aldamiz, Josu Mirena; Ezpeleta Arenaza, Txema; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 1996)
Eskuartean duzun sarrera-liburu zehatz honek, Mekanika Estatistikoa-k, Maxwell/Boltzmann, Ferml/Dirac eta Bose/Einstein motako estatistikak lantzeaz gain berauen gasetarako eta solidoetarako, metalak eta erdieroaleak barne, aplikazioak ere aztertu ditu.Hasierako sarrera historikoari ekin ondoren, mekanika estatistikoaren oinarrizko ideiak aztertu ditu liburuak. Maxwell/Boltzmann banaketa eta partizio-funtzioa lortutakoan gasen tratamendu sakona dator. Bi dira liburuak dituen ezaugarri berriak, likidoei buruzko kapitulua eta landuriko adibideei buruzko kapitulua osoa.
Jatorrizko izenburua: "Statistical Mechanics"
Keywords: Baliabide digitalak; Mekanika; Monografiak