Kimikako problemak / Itziar Urretxa, Jazinto Iturbe - Urretxa, Itziar (Udako Euskal Unibertsitatea, 1999)
Liburu hau Unibertsitateko Kimika Orokorreko irakasgaia euskaraz ikasten ari direnei begira eginda dago, eta LOGSE Batxilergoko azken ikasturteko irakasleentzat material osagarria izan daiteke.Guztira 12 gai dira (Estekiometria, Egoerak, Zinetika, Termodinamika, Fase-aldaketak, Disoluzioak -ez-elektrolitoak eta elektrolitoak-, Oreka kimikoa -azido-base, disolbagarritasuna, oxidazio erredukzioa-): Gai bakoitzak hiru atal ditu: galderak, problema ebatziak eta proposaturiko problemak. Liburuan, eranskin-gisan, taulak eta proposaturiko problemen emaitzak agertzen dira.