Poesiari begira : Gabriel Aresti / [gidoia eta aurkezpena, Fran Urteaga ; errezitadoreak, Gorka Romano, Soraya Leorza ; ikasleak, Maddalen Mendia, Izar Mendia, Garbiñe Ortega, Hugo Elena, Josu Encina ; teknikariak, Jose Luis Serrano, Jose Fran Urteaga] - Urteaga, Fran (Poesiari begira, 1998)
"Poesiari begira " bideo bildumaren bitartez DBHko ikasleak literaturaren mundura, eta bereziki poesiarenera, hurbildu eta poemetan gordetzen denaz jakin-mina zirikatzea nahi izan dugu. Badakigu poema hitza aipatzen soilaz gazte askok atzera egiten duela. Batzuentzat barregarriak dira eta beste batzuentzat burutsuen kontuak. Nola erakarri, beraz, gaztea poesiaren mundu misteriotsu, zabal eta sonaz ahul dabilen honetara? Zezena adarretatik heldu eta "hordago" handira egin nahi izan dugu oraingoan, erronkak merezi duelakoan baikaude.