Natura [Ingurunearen ezaguera - Euskara Lehen Hezkuntza 5] - La pecera, S. COOP. PEQ ([Donostia] : La Pecera, 2011)
Proiektu honen gaia Izadi, gizarte eta kulturazko ingurumena ezagutzea izango da. Ingurumenaren ezagutzari dagokion alorraren edukietan, bestelako gaitasun batzuk garatzeko ere lagungarriak izan arren, mundu fisikoaren ezagutzari eta harekiko elkarreraginari dagozkion gaitasunak garatzeari ematen zaio lehentasuna. Ikasleek ingurumen fisikoa eta naturala ezagutu eta hura errespetatzen eta harekin batera bizitzen ikastea da helburua. "NATURA" proiektu honek 10 sekuentzia didaktiko ditu: 1. ANIMALIA ORNODUNAK; 2. ANIMALIA ORNOGABEAK; 3. LANDAREAK; 4. 5 ZENTZUMENAK; 5. LOKOMOZIO APARATUA; 6. EKOSISTEMAK; 7. ERLIEBE GEOGRAFIKOA; 8. EGURALDIA ETA KLIMA; 9. UNIBERTSOA; 10. MATERIA. Sekuentzia bakoitza 5 gaitan banatzen da, eta gai bakoitzak 3 ariketa ditu. Gaiok berehalaxe erakartzen dute ikaslearen arreta eta interesa, gaiak aurkezteko moduari eta horien trataeran eskatzen den sormenari esker. Eskolan lantzen diren alorrak eta ikasleak bere ikasketarako eta garapenerako behar dituen trebeziak lantzen dira.
2011/06/30
Lehen Hezkuntza, 5. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak