Historia, zientzia ala literatura? : historiari buruzko gogoeta sorta - Zaldua, Iban; Gartzia, Pruden; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 1995)
Historiaren inguruan mugitzen garenok historiografia lantzean erantzun nahi dugun oinarrizko galdera hau da: Zertarako Historia? Hauxe da historialariok behin baino gehiagotan gure bururari egiten diogun galdera. Eta ikasleek, beren isiltasunaren hormatik, irakaskuntzan dihardutenei akaso galdetzen dietena. Baina bereziki profesionalek maiz planteatzen dugun galdera da. Batez ere garai hauetan, historialari izan nahi dutenen kopurua jeisten ari denean, historia fakultatetako gelak beste karrera batzuk egin ezin izan dituztenek betetzen dituztenean... Historiografia liburu honek ez dio galdera horri erantzun zehatzik ematen; egia esan, erantzunak baino gehiago galderak plazaratzen ditu, Historiak dituen muga lainotsuak aztertzen saiatzen da, Historia zientzia dela zalantzan jartzen du... Liburu honetan parte hartzen duten egileak hauek dira: Ludger Mees, Eugenio Riaño, Pruden Garzia, Joseba Zulaika eta Joxe Azurmendik.
Bibliografia: 146. or.
Keywords: Historiografia; Baliabide digitalak; Monografiak