Burujabetza XXI. mendean - Udako Euskal Unibertsitatea. Filosofia Saila; Ezbaika elkartea (Bilbao : Udako Euskal Unibertsitatea, 2000)
Burujabetzaren inguruko eztabaida (arlo politikoan, ekonomikoan nahiz kulturalean) lehen mailako garrantzia hartzen ari da. Azken finean, Euskal Herriaren nahikariak ez ote dira moderniatik ekarritako oskol zaharrak?Modaz pasata ote gaude euskaldunok sustraiak. Modernia, ordea, zatikatu egin da XX. men-dean, non mundu ez-moderno bati erantzuteko, diskurtso modernoa erabiltzeko arriskua dagoen. Burujabetzak identitatea eta askatasuna esaktzen ditu, baina hauek ez dira batera kontzeptu errazak, eta postmoderniak askotan moderniako ameskeriak bailiran tratatzen ditu biak.
Keywords: Nazionalismoa -- Euskal Herria; Subirotasuna -- Euskal Herria; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Monografiak