San Benoaten bizitzea - Joanategi, Bazilio (1837-1921) (Donostia Udako Euskal Unibertsitatea, 1996)
Joannateguy Beloken sartu eta argitaratu zuen lehen liburua da, Euskal Klasikoen sail honetan, argitaratzen duguna. Esan daiteke Isturiztarra San Gregorioren atzetik ibili zela liburua osatzerakoan. Haren Elkarrizketak oinarri hartuta, bere erara antolatu zituen San Benoat beneditarren nagusiaren bizitza idazteko. Horrekin batera, eranskin gisa, Joannateguy beraren 'Eskuara' izeneko artikulua argitaratzen dugu, Julio Urquijok 1900ean, RIEV aldizkarian argitaratu zuena.
Keywords: Baliabide digitalak