Irakurriz ikasi : irakurmena eta idazmena lantzeko materialak / [Abel Camacho] - Camacho, Abel (Udako Euskal Unibertsitatea, 2001)
Irakurriz Ikasi ez da euskara ikasteko beste metodo bat, hau da, egunez eguneko programazio zehatz eta itxia. Bestelakoa da Irakurriz Ikasi-ren asmoa: irakasleari aukerako materiala eskaintzea, ikasgelan planteatuko dituen ohiko jarduera eta ariketen osagarri izan nahi duena.Osagarritasun horrek, neurri handi batean, irakurmena eta idazmenaren lanketa estrategikoa izango du oinarri. Honela bada, ondorengo helburuak ditugu gogoan: ulermen eta ekoizpenerako prozedurak, ikas-estrategiak eta diskurtsoaren analisia.Irakurriz Ikasi HEOK-ek (Helduen Euskalduntzerako Oinarrizko Kurrikulua) zehazten duen 3. mailarako material-sorta da, bereziki. Hala ere, beste hainbat esparrutan ere erabilgarri suerta daiteke (Bigarren Hezkuntzako 3. eta 4. mailetan edota batxilergoan.