Datuen eta eskalen analisia Rcommander-ekin gizarte-zientzietarako - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Elosua Oliden, Paula ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua.)
Datuen analisi kuantitatiboa egin behar duen edonork, gaur egun, aukera zabala du. Programa ugari daude, komertzialak zein doakoak, edozein analisi mota, sinpleena zein konplexuena, egiteko. Programa komertzialen artean, SPSS, SAS, STATISTICA, Systat, Stata edo GenStat aipa daitezke. Programa horiek merkatu osoaz jabetu dira, eta Europako eta Amerikako unibertsitateetan analisi-tresna moduan erabiltzen dira. Programa horiek joan dira, lehenengo bertsioetatik gaurkoetaraino, interfaze grafikoak hobetuz (GUI Graphical User Interfaces) eta analisi-eredu gero eta konplexuagoak erantsiz. Leihoen kudeaketan oinarrituriko testuinguru-menuen eta goitik beherako menuen garapenari esker, programak erabilerrazagoak dira, eta analisi zein eredu formal konplexuenekin lan egiteko aukera izan du erabiltzaileen komunitateak.
Keywords: Baliabide digitalak; Psikologia -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Zenbakizko analisia -- -Datu prozesatzea -- -Tratatuak, eskuliburuak, etab; Monografiak