Gorputz geometrikoak aurkitzen : [Matematika-arloa - LMH 5], [Arte Hezkuntza-Arte Plastikoak eta Ikusizko Arteak - LMH 5] / Carme Martinez eta Vimartic Taldea - Martínez, Carme (: Vimartic, 2011)
kasleek, ADean proiektatutako irudietan eta benetako lekuetan, aurreko ikasturteetan landutako gorputz geometrikoak identifikatuko dituzte. Poliedro (motak eta horiek osatzen dituzten elementuak: oinarria, aurpegiak, ertzak eta erpinak) eta gorputz biribila (konoa, zilindroa eta esfera) kontzeptuak landuko dituzte, jarduera elkarreragileak eginez, eta landutako kontzeptu nagusien talde-aurkezpen bat sortuz. Gaia testuinguruan kokatuko da, gorputz geometrikoek ikaslearen ingurunean duten eragina eta existentzia ikusita.