Antologia - Aresti, Gabriel (1933-1975); Espriu, Salvador (1913-1985); Ferreiro, Celso Emilio (1912-1979); Cònsul, Isidor (1948-2009); Landa Mendibe, Karmelo; Euskal Idazleen Elkartea; Asociación de Escritores en Lingua Galega (Donostia : Erein, 1988)
Liburu hau sinbolo ez beste zerbait da: batera biltzea Aresti, Espriu eta Ferreiro, geure naziotako poetarik inportanteenak XX. mendean, gorazarrezko zorra genuen eta lehen urrats bat geure harremanen gaurkotzeko. Ez gaitezen uzkur egon ezagutzeko eta ezagutuak izateko.
Testua euskaraz, katalanez eta galizieraz.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura