Ilusioaren ordaina - Mintegi, Laura (Donostia : Erein, 1983)
Erreginak, urrezko makila altxatuz, preso hartuta zegoen sagu gazte ausartia, bere aurrera ekar ziezaioten agindu zuen, eta printzesaren bihotzak, lasterketa zoroan, bularretik atera nahi zuela zirudien. Trono gelan isiltasunaren hotsa nabarmena zen. Goardiakoek printze gaztea erreginaren oinetara jaurtiki zutenean, sagu guztien bularretatik ooo! luze bat atera zen. Hain liraina eta lerdena zen printzea! Baina gerla krudelaren presoa zen, eta gainera, etsaien erregearen semea, gure printzesak ez uzen gerlaz edo armadez ulertzen. Berak maite zuen sagua, ez zekien zergatik zegoen lurrean botata, eta begiak malkoz bete zitzaizkion.
Keywords: Helduentzako Literatura