Gure herriari begira. Geometriaren oinarrizko printzipioak : [Matematika-arloa - LMH 5-6] - Baillés Isart, Ricard; Vimartic (Barcelona : Vimartic, 2011)
Ikasleek oinarrizko geometria-kontzeptuak landuko dituzte: puntua, segmentua, zuzena, zuzenerdia, zuzen paraleloak, perpendikularrak, ebakitzaileak,?.. Aurkezpen-jarduera gisa, zenbait kontzeptu norberaren herriaren planoa aztertuz landuko dira, eta, horretarako IKT tresna eta jarduera erabilgarriak
Ikasleek oinarrizko geometria-kontzeptuak landuko dituzte: puntua, segmentua, zuzena, zuzenerdia, zuzen paraleloak, perpendikularrak, ebakitzaileak,...Aurkezpen-jarduera gisa, zenbait kontzeptu norberaren herriaren planoa aztertuz landuko dira, eta, horretarako IKT tresna eta jarduera erabilgarriak baliatuko dira, hala nola Google Maps.Ondoren, ikasleek alegiazko hiri baten planoa egingo dute, geometriari buruzko kontzeptuak aplikatuz. Horretarako, Geogebra erabiliko dute.
LMH, 5. eta 6. mailak
Keywords: Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Eduki digital didaktikoak