Gure herriari begira. Geometriaren oinarrizko printzipioak : [Matematika-arloa - LMH 5-6] / Ricard Baillés Isart; Vimartic Taldea - Baillés Isart, Ricard (: Vimartic, 2011)
Ikasleek oinarrizko geometria-kontzeptuak landuko dituzte: puntua, segmentua, zuzena, zuzenerdia, zuzen paraleloak, perpendikularrak, ebakitzaileak,?.. Aurkezpen-jarduera gisa, zenbait kontzeptu norberaren herriaren planoa aztertuz landuko dira, eta, horretarako IKT tresna eta jarduera erabilgarriak