Arrazoia eta nahikundea / UEUren Filosofia Saila [Mitxel Gorosabel (bil.)] - Gorosabel, Mitxel (Printzak (UEU), 1990)
Urteroko ohiturarekin jarraituz, UEUren filosofia Sailak 1989ko uztailean Larraona Ikastegian aurkezturiko lanen bilduma irakurtzeko aukera eman nahi dizu.Lan hauek urtean zehar prestatutakoak izaten dira. Gehienak aldez aurretik aukeratutako gai orokor batean bildutakoak baldin badira ere, gai honekin zer ikusirik ez duten lan batzuei ere tokia ematen zaie. 1989rako Filosofia Sailak aukeratutako gai nagusiak ARRAZOIA ETA NAHIKUNDEA izena daramana.Azkenengo bi ahapaldietan gizakia definitzeko datozen erizpidak aurkakoak direla ematen badu ere, aldi berean elkarrekin osagarriak dira: hau da, oposaketa osagarri batean ematen dira.