Sustrai erreak : Gernika 1937 : 50 aniversario del bombardeo de Gernika = Gernikako bonbaketaren 50. urteurrena : Gernika, 1987 - Lejarcegi, Gorka; Alberdi, Dorleta (Gernika : Gernikako Aldaba, 1987)
Gernikako "Aldaba" aldizkariak Gernikako bonbardaketaren gainean argitaratutako ale monografikoa. Argazki eta testu bilduma honek, pairamenaren gomuta bizirik mantentzeko, baina baita mundu mailako militarismo hazkorrak berarekin dakarren arriskuaz jabetzeko, balio dezala, era horretan, zuhaitza erre ez dakigun zainduz, sustraiak bizirik eta sutan manten ditzagun.
Eranskin bibliografikoa: 217.-233. or.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Monografiak