Ekialdeko ipuin miresgarriak / euskeratzailea, Xabier Kaltzakorta ; [irudiak, Begoña Medek] - Kaltzakorta, Xabier; Medek, Begoña (Galburua (Labayru Ikastegia), 1988)
Ekialdeko ipuingileen lanik behinenen bildumea. Sortaldeko tradizino mundua irakurleak ezagutu beharreko euskal literatura klasikoaren oinarriez jantzirik ageri da hizkuntza arloan.