Oinarrizko aljebra / egilea, Iñaki Zurutuza - Zurutuza, Iñaki (: Elhuyar, 2000)
Material honetan aljebraren munduan sartzeko oinarriak ematen dira. Aljebrak eskatzen duen zehaztasun teorikoa alde batera utzi gabe, aljebraren alderdi praktikoa nabarmendu nahi izan da; 120 adibide, ebatzitako 180 ariketa eta proposatutako beste 360 ariketez hornituta dago, kapitulu bakoitzak bere sorta bilduz. Gai bakoitza aurrekoetan oinarrituz osatu da, eta liburu hau behar bezala jarraitu ahal izateko ez da beharrezkoa aurrez aljebra-ezagutzak izatea. Liburua Zientzia eta Ingeniaritzako lehenengo kurtsoko ikasleei zuzenduta dago, aljebrako ikasturte arrunt bat garatzeko erabiltzen diren gai gehienak jaso baitira bertan. Egokitzapen batzuk eginda, hala ere, Zientzietako karreretan zein Batxilergoko azken urtean testuliburu gisa erabiltzeko material aproposa da.