Angeluak [Matematika-arloa - DBH 1] - Antxustegi-Etxarte Aranaga, Eider; Cara, Antonio; Vives, Narcís; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Barcelona : Itinerarium, 2011)
Sekuentzia didaktiko honen helburuak dira ikasleek errealitateko angeluak identifikatzea, haien zabalera iritzira kalkulatzea, eta nola neurtu behar diren ikastea, angelu garraiagailua nahiz matematika-morroiak erabiliz. Kontzeptu teorikoak errazak dira, alabaina, praktika behar da haiek errealitatean identifikatzeko. Hori dela eta, praktikatu egin behar dugu, betiko moduan angelu-garraiagailua erabiliz, nahiz jardueretan adierazitako simulagailuak baliatuz. Jardun horiek biak osagarriak dira, eta kontzeptuak finkatzen laguntzen dute; bai eta angeluak identifikatzen eta haien garrantzia bizitzan aintzat hartzen ere: orientazioan, zientzian, teknikan?
DBH, 1.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak