Angeluak [Matematika-arloa - DBH 1] / egilea, Eider Antxustegi-Etxarte; zuzendaritza, Narcís Vives; produkzio-zuzendaritza, Antonio Cara; itzulpena, Bakun - Antxustegi-Etxarte Aranaga, Eider; Cara, Antonio; Vives, Narcís (: Itinerarium, 2011)
Sekuentzia didaktiko honen helburuak dira ikasleek errealitateko angeluak identifikatzea, haien zabalera iritzira kalkulatzea, eta nola neurtu behar diren ikastea, angelu garraiagailua nahiz matematika-morroiak erabiliz. Kontzeptu teorikoak errazak dira, alabaina, praktika behar da haiek errealitatean identifikatzeko. Hori dela eta, praktikatu egin behar dugu, betiko moduan angelu-garraiagailua erabiliz, nahiz jardueretan adierazitako simulagailuak baliatuz. Jardun horiek biak osagarriak dira, eta kontzeptuak finkatzen laguntzen dute; bai eta angeluak identifikatzen eta haien garrantzia bizitzan aintzat hartzen ere: orientazioan, zientzian, teknikan?