Politeia - Platon; Pujana Arza, Juan José; Usabiaga, Iñaki; García Gual, Carlos (Bilbo : Klasikoak, 1993)
Zinez esan daiteke Politeia dela Platonen obrarik garrantzitsuena; bertan gizakia aztertuz, egiari uko egin gabe, gizakiaren ahalmenik bereiziena, arrazoimena, humanismo-bide gisa eskaintzen digu. Bere garaiko gizarte korapiltsuaren lekuko eta kontzientzia kritiko bihurtu zen Platonen obra hau mendebaldean eraginik handiena izan duena da Itun Berriaz landa. Zenbaitek itzulezintzat jotzen duen obraren izenak "hiri-eraketa" edo "hiri-antolaketa" esan nahi du. Bost atal nagusi dituen Politeia lan luzean, platondar filosofi moduak gailurra jotzen du, hiriko aipatzetik hasi eta arimaren hilezintasunari buruzko mito zoragarriarekin amaitzeko, gizakiak bere geroa hautatzen duen erantzukizuna azalduz.
1993/10/27
1993/10/27
Testua euskaraz eta grekoz
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Estatua; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak