Filosofiaren kontsolamendua - Boezio; Urkizu, Boni; Etxezarreta Sudupe, Jose Antonio; Codoñer, Carmen (Bilbo : Klasikoak, 1994)
Boezioren obra bakarra ez bada ere, hauxe da ezagunena eta erromatarrek asko landu zuten agerkari literario batekiko harremanean jartzen gaitu. Bost liburutan egindako obra honek originaltasun handia ageri du aurkezpenean, nahiz eta literatur aurreko formalak K.a.ko I. mendetik etorri. Elkarrizketa-eran egina hitz laua eta neurtua txandakatzen ditu; luzera aldakorreko prosazko pasarte baten ondoren, poema bat dator. Porrot-sentipenak eta bizitzarekiko atseginik ezarengatik, goibelduriko Boezio batekin hasten da obra eta handikiro apainduriko dama bezala agertzen zaion Filosofiak iraizekoaren balioespen faltsua gainditu eta summum bonum delakorako bidean jartzen du bere gogoetekin.
1993/11/16
1993/11/16
Testua latinez eta euskaraz
De consolatione philosophiae
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Filosofia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak