Ateismoa kristautasunean / Ernst Bloch ; [euskaratzailea, Pello Zabaleta ; berrikuslea, Jesus Mari Mujika] - Bloch, Ernst (1885-1977) (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 1993)
Autorearen obra nagusia ez izan arren, sorkuntza blochiarrean garrantzizko obra da eta funtsezko bi puntu hauetan laburbil daiteke: Bibliaren irakurketa ausart eta originalean eta irakurketa horren argitan sortutako antropologia filosofiko batean. Lehen puntuari dagokionez, bere judu izatea sartzen da jokoan. Biblia libururik unibertsalen, herritarren eta iraultzaileentzat dauka. Fededun kristauarentzat eskergarri da Nazareteko Jesusen figuraz egiten duen balioespena, nahiz eta zenbaitetan bere itsumen antiteistak testu biblikoak bihurritzera eta "exegesis basatia" deritzana egitera eramaten duen. Kultura garaikideko bururik jantzien, interesgarrien eta kritikoenetako baten obra da.