Hezkuntza eta soziologia - Durkheim, Émile (1858-1917); Iztueta, Paulo; Mendizabal, Fernando (1934-2011); Apalategi, Jokin (Bilbo : Klasikoak, 1993)
Liburuaren bizitzaren laburtasuna, bizitza zoriontsua eta astiari buruzko hiru lan labur datoz, baina nabarmena da hari tematikoaren jarraia. Denboraz probetxatu, portaera naturari egokitu, hautatzen jakin eta barne-askatasunez norbera izatera iritsi: horra zorionerako bidea. Ahal denean ekin, astialdiaz gozatu eta edonon jakintza bilatu. Fortunaren gorabeheretariko askapena da filosofia. Ondasunak galduagatik ere, jakintsua ez dio zoriontsu izateari uko egingo. Botereak gibela ematen badio, ez du horren arrangurarik. Seneka patuaren esanetara dago, marmarrean aritu gabe. Bere prosa sententziaz osoturiko errosario gisa defini daiteke.
1993/10/27
1993/10/27
Éducation et sociologie
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Hezkuntzaren soziologia; Baliabide digitalak; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak