Gurutzadak eta tenplariak / [testugilea, Gaiak Argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1992)
"Gurutzadak eta Tenplariak" elkarrekin dihoazen bi fenomeno ditugu. Gurutzatuei esker, Mendebaldea ekialdeko erasoak jasatetik konkistatzaile izatera pasa zen, egoera alderantzikatuz. Misterioz inguraturiko tenplariak, euren erlijioso-erregela zorrotza zela bide, konkista haiek gordetzen ahalegindu ziren.