Lurraren ezkutuko historia : 5.000 milioi urtetako eboluzioa / [testugilea, Gaiak Argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1992)
"Lurraren ezkutuko historia" liburuan eguzki-sistemaren sorrera kosmikoa, itsasoen eta atmosferaren eraketa, kontinenteen jitoia, biziaren sorrera, narrastien aroa, tximinoen hominizazioa, glaziazioak eta Lurraren etorkizuna aztertzen dira, baita prozesu guzti horietan zehar Euskal Herrian gertatutakoak ere.