Ikus-entzunezkoen mintzaira: : lau edo aktore gehiagoren arteko elkarrizketa / [José Luis Serrano] - Serrano, Txetxo (Ikus-entzunezkoen mintzaira, 2001)
Ikus-informazio gehiegi jasotzen dugun kultura honetan, Plastika eta Ikus-Hezkuntza arloak menpekotasuna eta pertzepzio pasiboa gainditzen saiatu behar du, eta baita pertzepzioa eta adierazpena errazagoak egingo dituen pentsamendu arin nahiz razional eta produktiboa eragiten ere. Ikus-entzunezkoen mintzairak erabiltzen dituen kode artistiko eta ez-artistikoak zertan diren erakustea da bideo serie honen xedea.