Sorginak eta Euskal Herria / [testugilea, Gaiak Argitaraldia] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1992)
"Sorginak eta Euskal Herria" lan honek sorginen fenomenoa historian zehar aztertzen du: sorginkeriaren ezaugarriak, sorginak emakumearekin duen lotura eta Elizak XVI. mendeaz gero erabilitako sorgin-estereotipoa, akelarre eta parte hartzen duen deabruaren sektaren kidearena, errepresioari ekin ahal izateko.