Tutankamon-en hilobiaren aurkikuntza / [testugilea] Howard Carter - Carter, Howard (1874-1939) (Historia eta Gizartea (Gaiak), 1996)
"...Hileta-ganbaran geunden, inondik inora: hantxe, gure aurrean, urre kolorezko hilobi itzela zegoen, erregeen gorpuak ipintzeko erabiltzen zen haietako bat. Goitik beheraino urrezko bainu bat zeukan eta alboetan urdin kolore distiratsuko keramikazko inkrustazioez josiriko panelak...". Tutankamon-en hilobiaren aurkikuntza gertaera gogoangarria izan da Arkeologiaren Historian eta, aldi berean ere, Egiptoko Erregeen Haranean inoiz egin den aurkikuntza indibidualik inportanteena. Beste faraoi ospetsuagoenenak ez bezala, Tutankamon gaztearen hileta-ganbara hilobi profanatzailek ukitu gabe zirauen, hiru mila urtetik gora pasa ondoren, eta harri eta lur gelditu ziren haren aurkitzaileak, altxorraren handitasun itzelaren aurrean.