Doneku Teleku - Mateos, Pilar; López Escrivá, Ana; Umerez, Nekane (Sondika : Edelvives, 1989)
Anak berarekin beti ados egongo den lagun bat eduki nahi du. Eko ezagutzen duenean, berak amesten zuen laguna izango dela pentsatzen du; baina egun batetan supermerkatuan... Pilar Mateosek ipuin asko idatzi ditu ume eta gaztetxoentzat. Horietako batzuekin sari garrantzitsuak irabazi ere egin ditu, hala nola, "Lazarillo saria". Irrati eta telebistako gidoiak ere idatzi ditu.
5 urtetik aurrera (urdina)
Doneco Teleco
Keywords: Adiskidetasuna; Ekologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak