Hizkuntzen ikas-prozesua Txepetxen teoriaren ildotik / [Arkaitz Zarraga ...et al.] - Alaña Arrinda, Patxi (Corpus et status (Artez), 1992)
Liburu honekin "Corpus et status" izeneko bildumari hasiera ematen diogu. Honen bidez, euskararen normalizazioan beharrezko zaizkigun teoria eta praxia uztartu nahi ditugu, modu ulerkor baina aldi berean sakon baten bidez. Liburu honetan esplikaturik daude hizkuntzei dagozkien funtsezko gai batzuk: hizkuntzak nola ikasten diren bi txikitan bai heldutasunean, tipo linguistikoak zeintzu diren (bilinguismo-motak), talde soziolinguistikoen deskribapena eta baita ere hizkuntza bakoitzak betetzen dituen funtzio sozial diferenteak.