Giza eta gizarte-zientziei aplikatutako matematika II - Rey, Kepa; Ros, Nekane; Zurutuza, Iñaki; Elhuyar Hizkuntza Zerbitzuak; Elhuyar Hizkuntz Zerbitzuak (Usurbil : Elhuyar, 2003)
Liburu honetan Giza eta Gizarte Zientzietarako batxilergoko bigarren ikasturterako gai-zerrenda jasotzen da, 13 kapitulutan eta eranskin batean banatua. Kapitulu bakoitza sarrera teoriko motz eta oso laburtu batekin hasten da, non definizioak, teoremak (frogapenik gabe) eta behar diren baliabideak agertzen diren. Ondoren, aurrez ebatzitako problemak sartu dira. Problema horiek komentatuta daude eta hainbat eratan ebatzita, biderik egokiena zein den eta zergatik azalduta. Ondoren, azken urteotan unibertsitatera sartzeko probetan agertutako 4 problema ebatzi sartu dira. Kapitulua proposatutako problema-sorta batekin eta haien soluzioekin bukatzen da. Guztira, liburu honek 487 problema (edo ariketa) diru: 332 ebatzita daude eta 155 ebatzi gabe, baina ebatzi gabekoetan soluzioa ematen da.
Batxilergoa, 2. maila
2003/06/09
Keywords: Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak