Zenbaki lehenak eta zenbaki konposatuak [Matematika-arloa - LMH 6 ] / egilea, Montse Poyatos; produkzio-zuzendaritza, Narcís Vives; itzulpena, Bakun - Vives, Narcís; Cara, Antonio; Poyatos, Montse (: Itinerarium, 2011)
Sekuentzia didaktiko honetan, ikasleek zenbaki lehenak eta konposatuak ukitzea, haiei buruz hitz egitea eta haiekin elkarrekintzan aritzea lortu nahi da. Ikasleei egoera motibagarri bat planteatu behar zaie; zenbaki lehenak erabiltzea eta haien ezaugarriak eta propietateak zein diren jakitea eskatzen duen egoera motibagarri bat, hain zuzen ere. Hala eginez gero, ikasketa esanguratsuagoa izango da.