Matxafatoak martxan berriro - Armijo, Consuelo; Meléndez, Francisco; Sarasola Arregi, Juan Mari (Sondika : Edelvives, 1989)
Matxafatoak berriro ere hirira etorri dira. Hau aldatu egin da eta lehen pasatzen ziren tokian orain etxeorratz oso altu bat dago. Matxafatoek beren bideari jarraitzen diote batere kezkatu gabe eta etxearen orma igotzen dute. Leiho batetik sartzen dira eta beste batetik atera. Lagun iezaiezue. Consuelo Armijok 1977az geroztik idazten du haurrentzat eta sari literario batzuk lortu ditu: "Lazarillo" saria eta CCEIrena beste batzuen artean.
5 urtetik aurrera (urdina)
Los machafatos siguen andando
Keywords: Umorea; Alegiazko pertsonaiak; Ekologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak