Hitzetik irudira : ekinean aspertu gabe ongi idazteko bidea / Mari Eli Ituarte, Angel Muro ; [argazkiak, José Luis Garro Celaya] - Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Ikaske (Desclée De Brouwer), 1995)
Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzan ari den ikaslegoari zuzendutako liburua da batik bat; idatzizko espresioa landu eta hobetzea du helburu baina beti ere irudimen eta sormena kontutan izanik. Bai idatzizko ekarpenak eta baita irudizkoak ere ikasmaila horietako jendeak eginak dira. Lengoaiako klaseetan erabilgarria den material lagungarri aproposa duzu hau, hizkuntza poetikoa, periodistikoa edota zientifikoa zailtasun graduak desberdinduz lantzen baititu. Era berean, komiki edo bestiarioetan irudia erabiltzeko proposamen orijinalak egiten dira.